Чорапи против проширени вени - Zip Sox

Код на Производот: WZ2075

Достапност:Има на залиха

399 ден 399

Достапни Опции

Zip Sox компресивните чорапи се препорачуваат за лица кои се изложени на ризик од длабока венска тромбоза. Постојат повеќе фактори што можат да го зголемат ризикот од згрутчување на крвта во нозете. Компресивните чорапи исто така се носат и како превенција од пост-тромботски синдром, кој се манифестира со оток и болки во нозете. Се препорачуваат кај лица кои имаат проширени вени, венски улкус (рани од вените на нозете), отоци на ногата, како и за лица кои имаат проблеми со циркулацијата. Исто така компресивните чорапи се одлична превенција за сите кои подолг временски период седат или стојат, и покрај тоа што немаат здравствени проблеми. Со компресија на ткивото на нозете и ѕидовите на вените, компресивните чорапи помагаат крвта во вените да се врати во срцето, исто така може да ја подобрат и лимфната циркулација, со што се намалуваат отоците, со подобрување на циркулацијата се намалува уморот и отокот во нозете. Кај спортистите компресивните чорапи ги подобруваат перформансите и се одлична превенција од повреди.

        Нема точен временски период колку да се носат компресивните чорапи, се зависи од причината поради која се носат. Доколку се работи за проблеми со вените, се носат цел ден и се соблекуваат пред спиење. После хируршка интервенција, се препорачува да се носат доколку стоите или седите подолго време. Во случаи кога не постои здравствен проблем, најдобро е да се носат за време на долги патувања, доколку седите или работоте визичка активност. Zip Sox се дизајнирани така да одговараат на секоја големина на ногата, чорапите кај прстите се отворени. Zip Sox
чорапите за компресија имаат и патент за полесно облекување. Чорапите на петата се здебелени за поголема исдржливост. Zip Sox чорапите се наменети за мажи и жени.

Карактеристики:

*Чорапите се едноставни и лесни за облекување и удобни за носење

*Под облека не се примеќаат

*Патентот помага за лесна прилагодаливост на чорапите на секоја нога

*Делот кај прстите на чорапите е отворен