Ортопедско помагало - Goodnight bunion

Код на Производот: goodnightbunion

Достапност:Има на залиха

299 ден 299

Goodnight bunion е ортопедско помагао кое се користи за превентива и терапија за деформитет кај стапалото познато како Hallux Valgus.

Ортопредското помагало е изработено од пена која ја штити критичната област кај отокот на стапалото притоа овозможувајќи максимална удобност.  Goodnight bunion има две траки на лепење ( чичка ) кои дозволуваат прецизно подесување на помагалото околу ногата. Ги спречува болките на исчашениот зглоб, негов раст и искривување на прстите. Со користење на оваа помагало се постигнува исправување на исчашениот зглоб  и постепено веаќање на паленот на неговото место односно во природната положба. Ортопедското помагало Goodnight bunion се користи во текот на ноќта.

Во едно пакување на Goodnight bunion има две лонгети со сите потребни додатоци.