Друштвена игра – Џенга (Jenga)

Код на Производот: jengagame

Достапност:Има на залиха

699 ден 499 ден 499


Друштвената игра Џенга нуди загарантирана забава и смеа со часови. Идеална е за мали настани и собири како роденденски забави, карневалски забави, канцелариски собири, пикник, неделни ручеци и сл.

Нуди забава и игра за сите возрасти, може да играат и деца и возрасни.

  • Сетот се состои од вкупно 48 нумерирани дрвени плочки.
  • На почетокот од играта се редат сите плочки во форма на купа по три плочки на еден ред.
  • Секој од играчите треба да извади по една плочка и да ја стави на врвот од кулата, без таа да се сруши. Кога кулата ќе биде срушена од еден од играчите, играта завршува.
  • Играта можете да ја играте и со коцки на начин што секој ги фрла коцките и се собира збирот на сите коцки, па така играчот е должен да ја извади бројот на плочката што е ист со збирот од коцките.
  • Може да ја играат двајца играчи и повеќе.
  • Изработена е од високо квалитетно дрво што нуди долготрајност и квалитет при удар и пад на плочките.

Кај децата пак, Џенгата буди посебни чувства и емоции бидејќи тие можат да се забавуваат и да си играат со плочките со часови, а со тоа да ги развиваат своите вештини и фината моторика за концентрација, одржување рамнотежа и баланс, фокусирање и сл.

Можат да градат кули, поточно кажано можат да ги редат плочките во сите форми.

Побрзајте и нарачајте еден од сетовите, и за секој следен собир со пријателите или фамилијата  препуштете го делот за забава на оваа уникатна друштвена игра.