Детска играчка - Solar Robot 14 in 1

Код на Производот: Детска играчка - Solar Robot 14 in 1

Достапност:Нема на залиха

Solar Robot 14 in 1 kit

Роботот Solar Robot 14 in 1 kit кој работи на соларна енергија и не му се потребни батерии со сигурност ќе ги воодушеви вашите деца. Овој голем сет за игра содржи делови од кои може да се состават дури 14 различни соларни роботи - од мали и едноставни па се до посложени и големи модели.

Составете ги моделите за кои имате слики и упатство, а потоа роботот поставете го на извор на сончева енергија и гледајте како се движи.

Solar Robot 14 in 1 kit не само што ќе ги забавува вашите деца туку и тоа што роботот се движи на сончева енергија кај децата ќе разбуди и интересирање за науката, а во текот на составувањето децата ќе имаат прилика и да научат по нешто за основните принципи за функционирање на соларните плочи и роботи.

 Димензии за пакувањето: 30x20x7 cm.