ISKRA KP-618 - Конвекциски готвач

Код на Производот: 8148

Достапност:Има на залиха

3,499 ден 3,499

Конвекцискиот готвач е исклучително практичен и можете да го користите за подготовка на сите омилени рецепти. Вградениот тајмер ќе Ви помогне секогаш прецизно да ја припремите храната и безгрижно да се препуштите и на другите домашни обврски. Со конвекцискиот готвач ќе заштедите и време и пари, бидејќи храната се припрема за многу пократок временски период, со што трошите помалку електрична енергија.

Конвекциската технолгогија на печење се состои во тоа што има вентилатор кој предизвикува побрза ротација на жешкиот воздух, а со тоа и подеднакво влијание на топлината врз целата храна, а секако и побрзо и еднакво печење. Со овој начин на готвење можете да печете месо, пица, колач, како и да комбинирате различни функции за припрема на различни јадења.

Лесна е за чистење и одржување, а со практичната рачка за носење на горниот дел на готвачот, можете лесно да го преместите во било кое време.

Напон: 220-240V~50/60Hz
Моќност: 1200W-1400W (max)
Капацитет: 12 L
Подесување тајмер (од 1 мин. до 60 мин.)
Подесување температура (од 60°C до 250°C)
Халогена лампа со вентилатор
Светлосен индикатор кој укажува кога готвачот е во работна функција (свети црвено) и кога грејачот се загрева (свети зелено)
Стаклен капак

Додатоци:
- ниска мрежа за печење
- висока мрежа за печење
- рачка за капак

Димензии на пакувањето: 362 x 362 x 235 mm
Нето тежина: 7 kg
Бруто тежина: 7,5 kg

Гаранција: 2 години