Детски сет Solar Kit DIY

Код на Производот: NK58

Достапност:Има на залиха

699 ден 299 ден 299

Градењето на проекти од овој тип ги учи најмалите на придобивките од сончевата енергија додека се забавуваат. Едукативниот соларен комплет 6-во-1 е одличен за почетници, за градење почетни дизајни со цел да се научи како се користи сончевата енергија за возење мал мотор.

Користете ги 21-те заеднички делови - не се потребни алатки - за да се изградат шест различни работни модели, вклучително и воздушен брод, автомобил, ветерница, кученце и два различни авиони.

Добивате инструкции чекор по чекор за склопување на сите шест роботи.

Роботите најдобро функционираат кога се под директна сончева светлина.

Како што ги градите роботите, ќе започнете да разбирате како сончевата енергија може да се претвори во електрична енергија за да возите мал мотор и да ги напојувате овие забавни играчки кои се движат. Одличен почетнички едукативен комплет за секој помлад еко-научник.