Бренд: vendor-unknown

Код на Производот: Детска играчка - Humpty Dumpty Wall Game

Достапност:Има на залиха

390.00 ден 590.00 ден 390.00

Светскиот хит број 1 кога се во прашање детските друштвени игри конечно пристигна и кај нас !


Играта Wall Game базирана врз ликот на Humpty Dumpty е супер забавна игра која всушност го тера детето да размислува стратешки и логички. Помага при развивање на Рака-Око координацијата и го предизвикува натпреварувачкиот дух.


Играта е друштвена,односно за двајца или повеќе играчи. Се гради ѕид со коцките и Humpty Dumpty се поставува одозгора врз ѕидот. Се одредува кој ќе започне прв и задачата е да се извади една тула од ѕидот но мора да се внимава да не падне Humpty Dumpty. Се вадат тули една по една додека не се сруши ѕидот и Humpty Dumpty падне од него. Оној што ќе го сруши ѕидот ја губи играта.