Soft Lens 59

1,990.00 ден 1,990.00

SofLens 59, чие старо име е SofLens Comfort, се класични хидрогелни леќи за секојдневна употреба со месечен циклус на замена, од производителот Bausch и Lomb. Препорачлив модел поради ниската цена и убавиот комфорт на контактните леќи SofLens 59, а тоа главно се должи на асиметричен профил на нивните рабови. Леќите се погодни како за луѓе кои ставаат леќи за прв пат, така и за искусни корисници. Ризикот од непријатност при носење на леќите SofLens 59 е минимализира преку нивната висока отпорност против таложење на протеински депозити.