-52%

Casio EDIFICE EQB-800DB-1A

26,990.00 ден 12,990.00 ден 12,990.00

Големина на куќиште: 49.3 mm

12/24 часа

Bluetooth 4.0,

Phone Finder

Aларм

Датум

Двојно време

Календар

Светско време со 300 различни светски градови

Соларно напојување (работи на соларна енергија)

Стоперка

Тајмер

 2 години интернационална гаранција 

100m water resistance

Новиот предводник RACE LAP CHRONOGRAPH комбинира динамичен дизајн со напредна технологија за создавање спортски спортски хронограф со високи перформанси. Опремен со "Поврзан мотор" кој овозможува поврзување со 'smart' телефон, овој модел дава хронографски перформанси со дизајни и функции инспирирани од моторни спортови. Во консултација со членовите на професионален тим за трки поддржан од EDIFICE, има даден цел индикатор за време во 12 часот што ги брои последните 10 секунди пред одредено време. За време на трките, ова им овозможува на инженерите да го одредат времето потребно за тимските инженери да му пристапат на возилото, па по точни вредности може да се постават попрецизни вредности. Исто така, гледачите ќе ја ценат и способноста за време на возилата што ги поддржуваат како трки се одвиваат пред нив. Овој индикатор исто така ја покажува разликата помеѓу измерените времиња на кругот и времето за цел.
Податоците од секундомерата измерени со часовникот можат да се испратат на паметен телефон, каде што може да биде прикажан на графата на време од 1/1000 секунди. Спарувањето на паметни телефони, исто така, му овозможува на корисникот да ги проверува податоците за трката на различни начини, кои ќе бидат отежнувачки со самото гледање, како што се осветлувањето на круговите каде што беше надминато целното време.
Овој модел, исто така, врши автоматско прилагодување на времето четири пати на ден со користење на точен систем за време, кој го синхронизира поставувањето на летно време на часовникот и часовната зона со паметен телефон. Функцијата World Time ви овозможува да изберете од повеќе од 300 временски зони користејќи телефонска апликација.
Ова и многу повеќе го прави спортивниот хронограф EQB-800 совршен избор за сериозни моторни спортски тркачи и навивачи.